Folkene bak

HFL-851.jpg

Vi er Caroline og Harald, og sammen med hunden vår Frøya eier og driver vi Hardanger Fjord Lodge, eller gamle Hotel Sundal om du vil.


I 2018 rømte vi fra storbyen for å være nærmere fjorden og fjellene. Vi kjøpte dette gamle hotellet og etter 6 måneder med intensivt renoveringsarbeid gjenåpnet vi dørene til dette historiske stedet og har ikke sett oss tilbake. Nå fylles hverdagen med brødbaking, sykkelturer til grønnsaksbonden, rengjøring og servering samt en hel del herlige samtaler og møter med nydelige mennesker som finner veien til oss. 

Vi har lagt ned vår sjel i dette stedet og håper du vil trives her hos oss. 

Tanken

I en tid der folk flest bor i by. Der det å være travel er blitt den nye normen. I en tid der flere og flere vokser opp uten et forhold til hvor maten deres kommer fra. Da er det fint å løfte frem en annen måte å leve på, en måte der naturen er noe vi lever med - og av. 

Vi samarbeider med våre nærmeste bønder, birøktere, sankere og matprodusenter. Driften er vannøytral da vi får filtrert vann fra elven slik at du som gjest kan dusje etter en tur i fjellet med god samvittighet. Sengene er av naturmaterialer og matavfallet går til ullgrisene lenger inne i fjorden. 

 

Du inviteres til å ta en rotur på fjorden, gå tur i fjellet og senke skuldrene i badstuen ved fjorden før middagen serveres, kanskje på kaien hvis været er fint.

Vi ønsker at du kopler tankene av og sansene på. Hjertelig velkommen inn i vår verden.

HFL-615.jpg

Nytt liv til gamle vegger 

Det å ta vare på og omringes av vegger som er eldre enn oss. Bruke naturlige, gode materialer uten kjemiske stoffer som varer i 100 år i stedet for 20. Spise og drikke lokalt og ta vare på det som er og har vært. Det gir mening.

 

Hardanger Fjord Lodge holder til i gamle Hotel Sundal som stod ferdig i 1889. Da vi kom hit startet vi arbeidet med å gå tilbake til det første laget i veggene. Vi har gjort vårt ytterste for å bevare det som bevares kunne fra opprinnelsens tid for å ta vare på og fremheve den eldste delen av historien i veggene.

 

På 1800-tallet blomstret turismen i Hardanger og Norge i en tid da velstående europeere ønsket å oppleve rå, urørt natur, rent vann og frisk luft. Her i Sundal fikk de oppleve bratte fossefall, brevann (Bondhusvatnet), de ble ført over Folgefonna av breførere og de ferdet med robåt på fjorden omringet av vakker vestlandsnatur.

 

Det gamle hotellet består, og det gjør heldigvis besøksgrunnlaget også - rå, norsk natur med et bredt naturmangfold i Folgefonna Nasjonalpark.

Overnatting Hardanger

Overnatting Hardangerfjorden

Overnatting Rosendal 

Overnatting Odda 

Gjestgiveri Hardangerfjorden

Gjestgiveri Hardanger 

Bed and breakfast Hardanger